Chiellerie

Wat zijn de meest belangrijke aspecten van loopbaancoaching? Een aantal onderdelen en onderwerpen over deze vorm van coaching

Er zijn nog steeds veel mensen die niet echt een duidelijk beeld hebben van wat loopbaancoaching is of hoe ze een loopbaancoach moeten kiezen. Laten we zeggen dat het niet ongewoon is dat ik e-mails, berichten op sociale media of telefoontjes ontvang waarin ik over het een of het ander wordt gevraagd. Dus…

Wat is loopbaancoaching precies?

Het verdedigt en helpt je bij het bereiken van je ultieme carrièredoelen en je loopbaancoach begeleidt je op die reis. In een relatie tussen coach en cliënt houdt u de agenda in de gaten en zij bieden u de hulp, ondersteuning en richting die u nodig hebt om het doel of de doelen te bereiken die u voor ogen heeft – ze eerder dan later bereiken wanneer u probeert te doen het allemaal in je eentje. Vele facetten spelen een rol en afhankelijk van wat uw doelstellingen zijn, bepaalt u de focus van uw coachingsessies bij een bedrijf zoals Coachregio.

Een voortdurende relatie tussen coach en cliënt versterkt het bewustzijn van wat u mogelijk tegenhoudt of de wegblokkades waarmee u te maken kunt krijgen, terwijl u zich tegelijkertijd kunt concentreren op de doelen die u nastreeft.

Je krijgt hulp bij het vaststellen van realistische doelen, het ontdekken van oplossingen voor uitdagingen waar je tegenaan loopt, het ontwikkelen van actieplannen, het vaststellen van motivatie en het opbouwen van zelfvertrouwen. Je neemt de leiding over je carrière door het te veranderen van wat het nu is in iets waar je altijd van hebt gedroomd, namelijk het ultieme doel. Jij en je coach delen datzelfde ultieme doel, creëert en voegt opwinding toe tijdens het proces! De een-op-een partnerervaring is een uitstekende manier om:

  • het ontvangen van persoonlijk advies, ondersteuning en begeleiding bij het nemen van loopbaanbeslissingen.
  • bepalen welke stappen moeten worden genomen en welke strategieën moeten worden gebruikt.
  • een plan op maat bedenken dat u op het goede spoor houdt om te bereiken wat u van plan was te doen.

Wat een loopbaancoach niet is…

Een counselor of therapeut. Een loopbaancoach helpt je vaardigheden te ontwikkelen, terwijl een loopbaanadviseur klanten helpt om tekortkomingen te overwinnen. Therapie houdt zich vaak bezig met de geschiedenis van een persoon en het ‘waarom’ van die geschiedenis; coaching gaat over de toekomst en het “hoe” om de toekomst te laten worden wat de cliënt wil dat het wordt.

Degenen die lijden aan depressie, angst of problemen die levenssituaties belemmeren, moeten professionele hulp zoeken. Loopbaancoaches vertellen hun klanten niet wat ze met hun leven moeten doen.

Om te profiteren van loopbaancoaching, moet je bereid zijn om gecoacht te worden. Dit betekent dat je openstaat voor nieuwe ideeën, bereid bent om veranderingen aan te brengen, ontvankelijk bent voor opbouwende kritiek en bereid en klaar bent om actie te ondernemen. Resultaten zien van je acties maakt al je harde werk en inspanningen de moeite waard!

Wat kan een loopbaancoach voor jou doen?

  • Daag je uit, inspireer je om je best te doen en zal er zijn om je bij elke stap te ondersteunen.
  • Je feedback geven, je ondersteunen in moeilijke tijden en eerlijk en oprecht zijn.
  • Houd je verantwoordelijk. In tegenstelling tot vrienden, collega’s of zelfs echtgenoten, zal een loopbaancoach het vertellen zoals het is, en je er niet gemakkelijk vanaf laten komen als het erop aankomt om op het bord te stappen. Geen actie, geen resultaten.

Met andere woorden, hij/zij fungeert als uw persoonlijke advocaat en biedt u een veilige haven in een tijd die vaak gevuld is met stress, twijfel en angst.