Chiellerie

Wat kun je doen geld te besparen als er een recessie zit aan te komen?

Nu de angst voor een recessie met de dag toeneemt, zal het niet lang duren voordat bedrijven op zoek gaan naar nieuwe manieren om geld te besparen, een lening zonder BKR toetsing heeft namelijk gevolgen voor de winsten van bedrijven en economische malaise kan voor veel bedrijven een ‘make-or-break’-situatie zijn. En de kosten van een online broker spelen een grote rol bij het intact houden.

Wacht niet tot de markt u dwingt om uw budget te verlagen. Tegen die tijd kan het heel goed te laat zijn. De beste kostenbesparende maatregelen zijn maatregelen die in goede en slechte tijden kunnen worden geïmplementeerd. Als u niet wilt bezuinigen op slechte tijden, maak dan uw uitgavenblad vandaag duurzaam.

Strategieën om geld te besparen

Kosten besparen zal er van bedrijf tot bedrijf anders uitzien. Maar er zijn een paar plaatsen die kunnen dienen als waardevolle startpunten. Als u geld wilt besparen, ongeacht hoe de markt eruit ziet, moet u dit eerst doen:

Heroverweeg uw marketing.

Wanneer een recessie toeslaat, is het marketingbudget vaak een van de eersten. Van het eerste kwartaal van 2008 tot het eerste kwartaal van 2009 daalden de advertentie-uitgaven met meer dan 10% – in slechts een periode van één jaar. Marketing is een hulpmiddel van onschatbare waarde om klanten in moeilijke tijden te bereiken, maar de ROI is zelden duidelijk genoeg om het stimuleren in een recessie te rechtvaardigen.

Bedenk in plaats daarvan hoe u de marketingkosten kunt verlagen zonder uw marktaandeel te verliezen. Probeer advertentiecampagnes die zich richten op door gebruikers gegenereerde inhoud – de White Cup Contest van Starbucks genereerde miljoenen gratis advertenties voor het bedrijf. Laat werknemers hun perspectief delen via blogposts voor uw contentmarketing. Marketingoplossingen van eigen bodem kunnen uw budget verlichten zonder uw invloed te verminderen.

Automatiseer uw workflow.

Hoeveel tijd verspilt uw bedrijf aan ondergeschikte taken die weinig doen om daadwerkelijk inkomsten te genereren? Het antwoord is vaak beangstigend en een geautomatiseerde workflow kan een goede oplossing voor het probleem zijn.

Verschillende platforms kunnen verschillende services bieden, zoals het automatisch downloaden van e-mailbijlagen of het synchroniseren van agenda’s, eenvoudige dingen die toch tijd kosten. Sommige services, zoals Mixmax’s workflow-automatiseringstools , bieden een allesomvattende manier om tijd te besparen door meerdere aspecten van uw workflow op één platform te automatiseren. Door de kleine dingen te elimineren, kunnen workflow-automatisering uw werknemers vooral richten op het genereren van inkomsten.

Uitbesteden op de juiste manier.

Outsourcing is vaak een go-to voor iedereen die op zoek is naar kostenbesparingen – onderzoek van Deloitte toont aan dat 59% van de bedrijven die dit uitbesteden dit om budgettaire redenen doen.

Outsourcing is echter geen catchall-oplossing. Bedrijven mogen alleen bedrijfsactiviteiten uitbesteden die niet in nauwe samenwerking met andere teams moeten worden gedaan, zoals sommige soorten klantenservice of IT. Daarnaast kan outsourcing ook betekenen dat u freelance personen of teams inhuurt om te werken aan eenmalige projecten waarvoor geen fulltime aanstelling vereist is. Beoordeel verschillende delen van uw bedrijf voordat u beslist welke beter aan iemand anders kan worden overgelaten.