Chiellerie

Wat kun je allemaal doen om gemakkelijk energie te besparen in- en rondom het huis?

Tegenwoordig is duurzaamheid natuurlijk een belangrijke factor geworden in Nederland, met de opkomst van energie vergelijken kun je op een makkelijke manier helpen om de wereld weer een stukje beter te maken. Energieleveranciers maken veel reclame om bewustzijn te creëren op het gebied van energiezuinig leven, maar wat kun je nu zelf doen om direct een impact te maken? Lees snel onze tips om er achter te komen hoe je makkelijk op je energie kunt besparen.

Zorg er voor dat je eerst jezelf verwarmt voordat je de woning warm maakt

Verwarm uzelf, niet uw huis; trek een gezellige trui aan of pak een deken. Door de temperatuur op uw thermostaat met één graad te verlagen, kunt u ongeveer twee procent op uw verwarmingskosten besparen. Houd de warmte in huis door de gordijnen ‘s nachts te sluiten. Je kunt ook je huis koelen door ‘s nachts ramen open te houden en overdag gordijnen te sluiten. Gooi een kleed neer op blootgestelde vloeren voor isolatie. Vermijd het verwarmen van ruimtes die u niet gebruikt – zet de warmte uit in ongebruikte ruimtes en sluit de deur. Apparaten gebruiken Zet uw boiler uit wanneer u op vakantie bent.

Maak gebruik van stand-by functie om energie te besparen of stel de vakantiemodus in

Veel modellen hebben een “vakantie” -instelling. Gebruik de koudwatercyclus op uw wasmachine. Ongeveer 90 procent van de energie die wordt gebruikt voor het wassen van kleding is afkomstig van warmte. Neem kortere douches (vijf minuten of minder). Elektriciteit Elektronica gebruiken Ontkoppel de elektronica wanneer deze niet in gebruik is. Veel thuiselektronica en computers verbruiken nog steeds stroom, zelfs als ze zijn uitgeschakeld. Als uw computer ingeschakeld moet blijven wanneer u deze niet gebruikt, schakelt u de monitor uit. Meer dan de helft van de energie die een computer gebruikt, komt van de monitor.

Apparaten gebruiken als je ze nodig hebt zorgt er voor dat je makkelijk kunt besparen

Koppel kleine apparaten los wanneer ze niet in gebruik zijn of niet hoeven te worden opgeladen (bijv. Telefoonladers, luidsprekers, keukenapparatuur, computers) die ook na het uitschakelen elektriciteit kunnen blijven verbruiken. Hang kleding op om te drogen. Dit verlaagt uw elektriciteitsrekening, verbetert de luchtvochtigheid in uw huis en zorgt ervoor dat kleding langer meegaat. Weg met die tweede koelkast. Een koelkast kan tot 11 procent van uw huishoudelijke energie verbruiken – vooral oudere koelkasten (van vóór 1984) die tot vijf keer zoveel energie kunnen verbruiken. Vermijd het gebruik van de hitte droge instelling op uw vaatwasser. Laat de vaat druppelen en bespaar op uw elektriciteitsrekening.