Chiellerie

Top tips om u te helpen bij uw claim voor de inboedelverzekering

Als en wanneer het veilig is om dit te doen, is het een goed idee om verdere schade aan uw huis en de inhoud ervan te minimaliseren. We raden je daarom altijd aan om te beginnen met inboedelverzekeringen vergelijken zodat je direct weet welke polis het beste bij je wensen past.

Wil je ook afgedekt zijn tegen allerlei juridische schade rondom je huis? Begin dan met rechtsbijstandverzekeringen vergelijken om dit soort schade te voorkomen. Als het probleem waterschade is, probeer dan het lek te beheersen of de hoofdwatertoevoer uit te schakelen. Het nemen van maatregelen om verder verlies of aansprakelijkheid te voorkomen is ook essentieel, alleen waar dit veilig is.

Stel uw claim niet uit

Het is belangrijk om uw claim zo snel als redelijkerwijs mogelijk in te dienen. Zelfs als u nog niet de volledige omvang van de schade aan uw eigendom of de inhoud ervan weet, is het cruciaal om contact op te nemen met uw verzekeraar en het claimproces op gang te brengen.

Bewijs van eigendom tonen

Door de overvolle kassalade bladeren, snuffelen door opgeborgen productgaranties en zoeken naar foto’s van items is niet iemands idee van plezier, vooral als hun huis net is overstroomd of ingebroken. Claims voor woningverzekeringen hebben echter meer kans van slagen als de juiste informatie wordt verstrekt.

Denk aan het bewijs als je een claim moet indienen

Mocht er ooit een dag komen dat u een claim moet indienen, dan kan het proces naadloos verlopen als u goed bent voorbereid. Ontvangsten (inclusief elektronische ontvangsten) zijn de gemakkelijkste manier om het eigendom van een artikel te bewijzen. 

Sla je afschriften, verpakkingen en garantiebewijzen altijd op

Creditcard- of bankafschriften, originele verpakking, garanties of gebruikershandleidingen kunnen ook worden gebruikt om eigendom aan te tonen. Als dat niet het geval is, kunnen foto’s of video’s die aantonen dat u in het bezit was van het item uw claim ondersteunen en kunnen ze ook schade aan de items aantonen door aan te tonen hoe ze eruit zagen vóór de verzekerde gebeurtenis.

·       Onze tip: bewaarbewijzen. Het maken van foto’s van uw bonnen is een goed idee, want zelfs degenen die zich in de veiligste en best onderhouden schoenendoos of lade bevinden, vervagen. Het is een vervelende taak, maar een die zijn vruchten afwerpt als u ooit een claim moet indienen.