Chiellerie

Hoe kun je er voor zorgen dat je al je financiele zaakjes weer prima op orde hebt in de winter? Lees het hier direct door!

We horen allemaal over het ritueel van de voorjaarsreiniging – maar hoe zit het met “Fall Cleaning?”? Voor velen is de herfst een natuurlijk nieuw begin, het begin van het laatste kwartaal van het jaar, de afdaling in het vakantieseizoen en een opleving naar een nieuwe start als 1 januari rondrolt. In veel opzichten is er geen beter moment om een grondige financiële opfrissing te houden, de balans op te maken van uw schuldverlichtingsdoelstellingen, en om uw gezinsbudget te herstructureren om uw financiële succes te optimaliseren.

Als u op zoek bent om uw financiën te organiseren deze herfst, hier is een eenvoudige checklist voor u om te overwegen.

Neem uw financiële impuls

Kam uw belangrijke dossiers, controleer al uw bankrekeningen, trek uw kredietrapporten, en vernieuw uw gezinsbudget om ervoor te zorgen dat u een greep op uw inkomensstromen, schuldsaldi, schuldsaldo’s, schema’s voor schuldverlichting, activa en passiva hebt. Voordat u zich in een nieuw jaar stort, is het belangrijk om te weten waar u staat, waar uw financiën er gezond uitzien en waar u nog ruimte hebt voor verbetering.

Als u eenmaal uw financiële impuls heeft gegeven, is de cruciale volgende stap om u te committeren aan verandering. Als u op een bepaald gebied consequent te veel geld uitgeeft, besluit u de komende drie maanden aanzienlijk te bezuinigen. Als uw noodfonds er een beetje dun uitziet, besteed dan een groter deel van uw maandelijkse salaris aan de financiering ervan – ook al is het maar een paar dollar extra. Tot slot, als uw budget een verfrissing nodig heeft op basis van uw meest actuele inkomsten en uitgaven, update het, en zorg ervoor dat iedereen in uw familie of huishouden zich bewust is van de veranderingen.

Bijdragen aan uw pensioenrekeningen

Doe in het laatste kwartaal van het jaar uw best om uw pensioenpremies maximaal te verhogen. Het kan zijn dat je elke maand met je bedragen moet spelen, vooral als je momenteel in een schuldverlichtingsprogramma zit of een poging doet om een schuld te vereffenen. Ook kan het bedrag dat u bijdraagt afhankelijk zijn van het feit of uw werkgever overeenkomt met uw bijdragen. Overweeg een ontmoeting met een financiële planner om ervoor te zorgen dat u uw rekeningen voldoende opvult voor het einde van het jaar.

Controleer uw verzekeringsopties

Bekijk uw mogelijkheden voor een open inschrijving in een solide gezondheids-, levens- en arbeidsongeschiktheidsverzekering. Besteed wat tijd aan het analyseren van uw gezondheidszorguitgaven en kijk of u meer kunt besparen door u in te schrijven voor een nieuw plan. Ook kunt u overwegen om voor het begin van het jaar een Zorgboekje of een Flexibele Bestedingsrekening te openen om een vast bedrag aan zorgfondsen bij te dragen.