Chiellerie

Een aantal dingen waar je wellicht nog niet aan gedacht hebt als je energie wil besparen, lees deze handige tips en tricks!

Koelkasten en diepvriezers en andere huishoudelijke apparaten, zoals wasmachines, hebben allemaal een energie-efficiëntieklasse. Hoe hoger de classificatie, hoe minder energie er wordt gebruikt om het gewenste resultaat te bereiken, bijvoorbeeld een lading wasgoed. Bij de keuze van een nieuw apparaat moet u kijken naar goederen met een classificatie A, A+ of A+++.

Welke zaken zijn belangrijk bij het besparen van geld op je energierekening?

– Zorg ervoor dat uw koelkast of vriezer op de juiste temperatuur is ingesteld, die tussen de 0 en 5 graden moet liggen voor optimale prestaties en niet onder of overmatig moet worden gevuld. Als u een apparaat harder laat werken dan het nodig heeft, zal de energie die het nodig heeft, toenemen.

– Door de temperatuur waarop u uw kleding wast met slechts tien graden te verlagen, kunt u aanzienlijk besparen op uw energieverbruik. Als u een kleine lading te wassen heeft, overweeg dan een halve wasbeurt bij het uitschakelen van uw machine. Aangezien het grootste deel van de energie die gebruikt wordt bij het gebruik van een wasmachine afkomstig is van het verwarmen van het water, is het logisch dat hoe minder er gewassen hoeft te worden, hoe minder energie er gebruikt zal worden.

– Als u absoluut een wasdroger moet hebben, rekening houdend met het feit dat dit een apparaat is dat veel energie verbruikt in vergelijking met andere keukenapparatuur, zorg er dan voor dat u slechts zo lang als nodig is, droogt. Wring kleding uit of geef het een extra draai voordat u het in de wasdroger en stel de timer naar behoefte in.

– Microgolven en stoommachines gebruiken veel minder energie dan een oven of kookplaat en kunnen gezondere resultaten opleveren. Voedsel dat eerder gestoomd dan gekookt is, heeft de neiging om meer van hun voedingsstoffen te behouden. Het gebruik van een magnetron is ook een stuk sneller, handiger en gemakkelijker schoon te maken. Het kan tijd zijn om nog eens goed na te denken over hoe u de apparaten in uw keuken gebruikt.

– De keuken is meestal een plek waar veel verkeer doorheen komt. Dit is geen excuus om het licht niet uit te doen als je weggaat, deuren te sluiten om de warmte in Artikel Aanmelding te houden, de radio uit te schakelen en de apparaten die klaar staan om gebruikt te worden uit te schakelen. De koffieautomaat is een mooi voorbeeld van een apparaat dat vaak wordt aangesloten en op stand-by wordt gelaten.

– Een eenvoudige maar effectieve manier om geld te besparen in de keuken is om de waterkoker slechts met zoveel water te vullen als u nodig heeft om uw warme drank te maken. Het is niet nodig om een ketel vol te koken wanneer het grootste deel ervan ongebruikt zal blijven.

Een paar eenvoudige veranderingen rond uw keuken alleen al zal de energie die u verbruikt verminderen en op de lange termijn zal dit resulteren in een lagere energierekening.